Joeri werd in 1969 geboren te Rotterdam en groeide op aan de rand van de Veluwe. Zijn studie fotografische vormgeving heeft hij in 1996 cum laude afgesloten aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Gedurende de jaren die volgden realiseerde hij als autonoom fotograaf diverse publicaties en een aantal fototentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Naast zijn ruime belangstelling voor vormgeving en beeldende kunst, heeft muziek een sterke invloed gehad op zijn ontwikkeling. Hij speelt alt-/baritonsaxofoon en maakte deel uit van verschillende ensembles waaronder in de vroege jaren negentig het Apeldoorns Saxofoon Quartet van Co de Kloet.

In 1998 raakte hij vanuit een andere invalshoek geïnteresseerd in de wereld van klank. Hij hoorde het gebruik van de zangstem met Nepalese klankschalen door Alain Presencer. Al spelend met een eigen verzameling klankschalen ontdekte hij het principe van bioresonantie en het vermogen van de stem om de subtiliteit van klanken te reproduceren. Sindsdien verkent hij het stemgebruik en haar werking voor lichaam, ziel en geest.

In 2002 startte hij bureau ZE ON inner sound response®.
Als adviseur/coach begeleidde hij re-integratietrajecten en tot 2012 was hij als HR-trainer verbonden aan het Silverinstituut te Haarlem.
Hij verzorgde bewustwordingstrainingen met een door hem zelf ontwikkelde techniek voor de stem.

Vanaf 2009 was hij zeven jaar lang directeur van het Luxor Theater in Zutphen.
Hij loodste het filmtheater met 60 enthousiaste vrijwilligers op succesvolle wijze door de ‘culturele’ crisisjaren en gaf het een nieuwe artistieke impuls.
Dit theater beleeft nu mooie hoogtepunten, is erkend als basisvoorziening voor de stad en stevig verankerd in de samenleving.