Josef Rebbe is in 1975 in Meschede, Duitsland geboren.

Vanaf 1997 studeerde hij Compositie bij Prof. Johannes Fritsch en Elektronische Compositie bij Prof Hans-Ulrich Humpert aan de Universiteit voor Muziek in Keulen, Duitsland. Deze studie rondde hij in 2002 met de Bachelor of Music af.
In hetzelfde jaar werkte Josef als synthesizer-speler mee aan de wereldpremière en CD productie van Karlheinz Stockhausen’s STOP UND START onder leiding van de componist.

Vanaf 2002 kreeg hij een talentenbeurs van het DAAD (Duits Akademisch Uitwisselingsdienst) om Sonologie aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag te studeren. Deze studie rondde hij in 2005 met de Master of Music af.

In 2004 wordt Josef geïnspireerd, om de helende eigenschappen van muziek en met name voelbaar geluid te onderzoeken.
In het Amsterdamse Studio STEIM (Studio for Electro-Instrumental Music) deed hij voor het eerst onderzoek naar voelbare resonanties van laagfrequent geluid in het menselijke lichaam.

In deze tijd volgde Josef ook een opleiding tot Shiatsu therapeut bij de CSMBK, waar hij onder anderen les van Yoshinori Miyashita kreeg. Hij werkte enkele jaren in zijn eigen praktijk.

Er volgde een aktieve tijd als toetsenist in de rockband NiCad waarin hij talloze concertreizen en hoogtepunten mee mocht maken, waaronder het SXSW festival in Austin, USA.
NiCad won diverse prijzen, waaronder de “Grote Prijs van Zuid-Holland”, de titel “Beste CD 2008” en de eerste prijs bij de crossover competitie “Check MO”.

Tijdens een concertreis door Israël dreef Josef in de dode zee en kwam het idee tot hem om met voelbaar geluid in water te gaan werken.

In 2012 richtte hij Pyramidion op, een centrum voor healing, inspiratie en onderzoek in Den Haag, waar hij sinds die tijd Aquasonic Massage ontwikkelt, een nieuwe behandelmethode waarbij het mogelijk is om drijvend in warm water een geluidsmassage te ontvangen.

Zijn samenwerking met Joeri Bonsel gaat terug naar het jaar 2005, waarin Josef deelnam aan een intuitive zang bijeenkomst die Joeri leidde. Al gauw ontstond de wens om samen te werken wat in 2010 tot de productie van hun eerste CD “SPARKS 2010” leidde.
Sinds dat moment onderzoeken en produceren Joeri en Josef op verschillende manieren hoorbaar en voelbaar geluid.

In 2018 richtten zij samen het bedrijf SOMASONO op.